Rólunk

Az ELTE ÁJK Frankofón Diákkör – Cercle Francophone 2018 őszén jött létre, hogy közösségbe szervezze a Kar franciául beszélő hallgatóit, segítsen a Franciaországhoz, a francia nyelvhez kötődő lehetőségek kihasználásában és segítséget adjon a nyelvtudásod fejlesztésében.

A francia nyelv nemcsak kulturális háttére miatt jelentős, hanem jogászként különösen hasznos: az Európai Unió és számos nemzetközi szervezet egyik fő munkanyelve, valamint világszerte nagyjából 270 millióan beszélik. A francia nyelvtudásod egyetem alatt és azután is számos lehetőséget nyit meg előtted, előnyt jelent majd munkavállalásnál is, egy viszonylag ritka és hasznos tudás birtokosa leszel. Arról nem is szólva, hogy a Diákkörhöz csatlakozva egy baráti közösség tagjává válhatsz, a francia nyelv összeköt bennünket.

Rendszeres eseményeinken francia nyelvű előadások, beszélgetések, filmvetítések részese lehetsz, Facebook-oldalunkon első kézből értesülhetsz minden lehetőségről, Facebook-csoportunkban pedig közvetlenül tudsz kérdezni tapasztaltabb hallgatótársaidtól.

Vezetőség

A diákkör önszerveződő, így természetesen a szervezők között is hallgatókat találsz.

2021/2022

alelnökök: Lőrincz Orsolya (II. évf.), Boros Kristóf (II. évf.)

elnök: Niessner Adria (III. évf.)

alapító elnök: Balázs Gergő (VI. évf.)

2020/2021:

alelnökök: Hubai Eszter (II. évf.), Niessner Adria (II. évf.)

elnök: Balázs Gergő (V. évf.)

2019/2020:

társtitkárok: Borbély Deborah (IV. évf.), Petrov Katarina (II. évf.)

elnök: Balázs Gergő (IV. évf.)